Om af te vallen hoef je niet per se naar de sportschool te gaan!

 Om af te vallen hoef je niet per se naar de sportschool te gaan!

Het merendeel van de Nederlanders heeft momenteel net wat te veel vet. Naast dat dit er vaak minder mooi uitziet, levert het ook nadelen op voor de gezondheid. Het is daarom zeer belangrijk dat je hier wat aan doet. Dit betekent overigens niet dat je zeven dagen per week twee uur naar de sportschool moet gaan. Er zijn namelijk ook andere manieren om van dat extra laagje buikvet af te komen. 

Let goed op je voeding en nachtrust

Twee zeer belangrijke onderdelen voor het afvalproces zijn de voeding en de nachtrust. Als je graag wat kilo’s kwijt wilt dan is het belangrijk dat je zorgt voor een ander eetpatroon. Kies voor wat gezonder eten en zorg er bovendien voor dat je een klein calorietekort creëert. Om toch aan voldoende energie te komen, verbrandt je lichaam vet. Van een klein calorietekort merk je overigens nauwelijks wat. Hoogstens dat je in het begin wat vaker/langer honger zult hebben. Naast je voedingspatroon is het dus ook zeer belangrijk dat je zorgt voor voldoende nachtrust. Tijdens je slaap herstellen je spieren en reset het lichaam zich als het ware. Dit is erg belangrijk om de volgende dag voldoende energie te hebben om wat meer te bewegen.

Beweeg meer!

Om af te vallen is het ook zeer belangrijk dat je meer beweegt. Hiermee train je jouw spieren en zorg je er bovendien voor dat je meer verbrandt. Naast dat dit zorgt voor minder vet, zorgt het er ook voor dat je de spieren beter ziet. Je hoeft hier overigens niet voor naar de sportschool te gaan. Je kunt namelijk ook thuis zorgen voor voldoende beweging. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor hoelahoepfitness. Daarnaast zou je eventueel ook kunnen gaan hardlopen of kunnen trainen met je eigen lichaamsgewicht. 

Doe het samen met een vriend of vriendin

Veel mensen kunnen het niet opbrengen om zich lang aan een dieet te helpen. Vooral omdat ze er alleen voor staan. Mocht je van jezelf weten dat je hiervoor een stok achter de deur nodig hebt, dan kun je dit het beste samen doen met een vriend of vriendin. Houd elkaar gemotiveerd en zorg ervoor dat jullie de gestelde doelen halen.

Related post