Tips voor een praktische inrichting van je magazijn

 Tips voor een praktische inrichting van je magazijn

Een magazijn inrichten gaat verder dan het wegzetten van kasten en het aanschaffen van machines en intern transport. Medewerkers dienen ladingen snel van A naar B te kunnen brengen en er moet logica in te zitten. Zo zijn medewerkers minder tijd kwijt en kun je jouw producten sneller leveren en klanten nog tevredener stellen!

Efficiëntie en snelheid

Om efficiëntie en snelheid in het magazijn te bevorderen, moet je ervoor zorgen dat er een logische route is die toegankelijk is voor medewerkers en intern transport; zo lopen en rijden mensen elkaar niet in de weg. Dankzij een logische route, hoeven medewerkers niet te zoeken naar de juiste plek waar ze de lading naartoe moeten brengen, wat veel tijd scheelt. Zorg bijvoorbeeld voor een looproute met een S-vorm en voor een picking route die het beste bij je magazijn past; wanneer klanten meerdere producten tegelijk bestellen en de bestellingen de gehele dag door geplaatst worden, kun je bijvoorbeeld het beste kiezen voor een klantgericht systeem.

Stellingkasten, rollenbanen en werkbanken

Het optimaal gebruiken van alle ruimte in het magazijn, doe je door stellingkasten, rollenbanen en werkbanken zo praktisch mogelijk te plaatsen. Palletstellingen lenen zich er perfect voor om ruimte te besparen in je magazijn, omdat ze veel opbergruimte bieden. Deze stellingen en nog veel meer benodigdheden om je magazijn praktisch in te richten vind je bij Begra magazijninrichting.

Bij het plaatsen van magazijnstellingen, rollenbanen en werkbanken dient een bepaalde logica te zitten. Plaats werkbanken direct voor een rollenbaan, zodat de producten meteen door werknemers gecontroleerd en verpakt kunnen worden. Zorg ervoor dat het interne transport vanuit de werkbanken zonder obstakels opgepakt kan worden; zo kunnen de producten het snelst naar de juiste stellingkast gebracht worden.

Organizing: een vak apart

Waar het in een magazijn niet aan mag ontbreken, zijn opbergmogelijkheden. Wanneer je producten overal los in het magazijn laat liggen, is er geen structuur en zijn medewerkers uren aan het zoeken naar het juiste product. Ook is er een grote kans dat de producten uit de kasten vallen, wat bedrijfsongelukken kan veroorzaken. Kies voor stapelbakken om kleinere producten zo efficiënt mogelijk op te bergen en zorg voor transportbakken die medewerkers in één keer mee kunnen nemen of op een kar kunnen plaatsen. Goed organiseren, het is een vak apart dat ervoor zorgt dat je snel, efficiënt en ruimtebesparend kunt werken!

Related post