Wat mag er in bouw- en sloopafval?

 Wat mag er in bouw- en sloopafval?

Voor bouwprojecten zijn er verschillende soorten containers te huren. Een van de meest gangbare keuzes is een container voor bouw- en sloopafval. Weet jij wat jij wel en niet in deze container mag gooien? In dit artikel vertellen we jou welk afval thuishoort tussen het bouw- en sloopafval, dus lees snel verder!

Bouwafval scheiden

Het is mogelijk om je bouwafval gescheiden in te leveren, in plaats van alles in een container te gooien. Bij Renewi kun je een container huren voor puin, hout, grofvuil of groenafval. Door het afval gescheiden in te leveren, draag je bij aan een beter milieu. Je maakt het namelijk makkelijker voor een afvalverwerkingsbedrijf om je afval te recyclen en te verwerken tot grondstof voor nieuwe producten. Daarnaast is het gescheiden inleveren van je afval ook voordeliger voor je portemonnee.

Bouw- en sloopafval container

Heb je te weinig afval om het gescheiden in te leveren? Dan kun je kiezen voor een container voor al het bouw- en sloopafval. In deze container kun je veel verschillende afvalproducten kwijt, zoals puin, harde kunststoffen, hout, ferro en non-ferro metalen, oud papier, vloerbedekkingsmaterialen, isolatiematerialen of gips. Een exacte lijst met de geschikte materialen is vaak te vinden bij het bedrijf waar je een container huurt. Echter is gescheiden aanleveren altijd de beste optie, omdat het energie kost voor het afvalverwerkingsbedrijf om jouw afval daar nog te scheiden. Gescheiden je afval aanleveren is daarom beter voor het milieu en voor je portemonnee.

Wat mag niet tussen het bouw- en sloopafval?

Er is veel wat wel bij het bouw- en sloopafval mag, maar niet alles hoort in deze container thuis. Gevaarlijk of chemisch afval, zoals verfblikken of kitkokers, mogen niet in deze container. Ook asbest of asbest gelijkend materiaal, energiehouders, verbrande restanten, objecten die nog branden, smeulen of verwarm(en)d zijn, dakafval, bewerkt hout of bielzen horen hier niet thuis. Grof huishoudelijk vuil, groenafval, geurend afval, (huishoudelijke) apparaten, schoorsteenpuin en roetresten horen ook in een andere container. Let daarom altijd goed op of de container geschikt is voor jouw afval, voor je het afval in een container gooit.

Related post