Alles wat je moet weten over backlinks

 Alles wat je moet weten over backlinks

Backlinks is een verzamelterm dat staat voor website links die naar jouw website linken. Deze links zijn waardevol als je hoger wilt scoren binnen de zoekmachines van Google. Google ziet deze links namelijk als autoriteit waardoor de waarde van je website stijgt. Hoe hogere waarde jouw website heeft, des te sneller je zult stijgen waardoor je mooie posities kunt behalen binnen Google. Ben jij benieuwd waar je allemaal rekening mee dient te houden als je aan de slag gaat met het verkrijgen van backlinks? Stop dan met het zoeken op het internet en lees direct onderstaande tips eens door.

Backlinks moeten natuurlijk zijn

Als je aan de slag gaat met het verkrijgen van backlinks is er een onderdeel waar je veel aandacht aan dient te besteden. De links kunnen namelijk natuurlijk zijn en mogen niet via een kunstmatige methode zijn verkregen. Hierbij is het dus van belang dat je waardevolle contact op je website deelt die automatisch gedeeld wordt door mensen. Activiteiten zoals het ruilen van links, het kopen van links en het manipuleren van links is absoluut niet toegestaan. Indien het algoritme van Google dit detecteert, zul jij als website een enorme straf krijgen wat uiteindelijk resulteert dat jouw website helemaal niet meer vindbaar zal zijn.

Zorg voor PA en DA waarde van de backlinks

Als je aan de slag gaat met het verkrijgen van backlinks is het van belang dat je ook kijkt naar de waarden van een link. Het is hier van belang om naar de PA (Page Authority) en DA (Domein Authority) te kijken. Het advies hierbij is om voor websites te kiezen die minimaal een PA en DA hebben van 15 plus. Hierdoor weet je zeker dat de websites die naar jouw website linken van hoogwaardige kwaliteit zijn waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.

De websites moeten overeenkomen met hetzelfde onderwerp

Als je aan de slag gaat met het verkrijgen van backlinks is het van essentieel belang om naar het onderwerp van de website te kijken. Indien een website niet relevant is, is het niet verstandig om deze website te benaderen. Google hecht namelijk naar de DA en PA waarde ook enorm veel waarde aan de tropical trust flow. Dit is een term die een website indexeert binnen een bepaalde categorie. Indien de websites hiervan afwijken, ziet Google deze link als niet waardevol waardoor het nauwelijks tot geen impact zal hebben. Je kunt dit eenvoudig checken door de vele tools die er op de markt zijn.

Uitbesteden aan een expert

Het kan voorkomen dat je zelf geen tijd en/of energie hebt om te gaan linkbuilden. In dergelijke situaties kan het zeker een aanrader zijn om een specialist in te schakelen die het voor jou uit handen neemt en je backlinks in de gaten houdt. Hierdoor bespaar jij enorm veel tijd en weet je zeker dat alles op een correcte manier zal gebeuren. Hetgeen je immers wil voorkomen is dat je zelf aan de slag gaat waarbij je straffen krijgt voor het niet goed uitvoeren van bepaalde werkzaamheden.

Related post