De beste automotive foto’s, vijf tips

 De beste automotive foto’s, vijf tips

Als we op zoek zijn naar een andere auto, dan gebruiken we massaal het internet om ons te oriënteren. Via gespecialiseerde websites kun je jouw voorkeuren voor een nieuwe wagen invoeren en de website geeft je meteen een overzicht van het aanbod dat aan jouw wensenpakket voldoet. Om een goed beeld te vormen van een aangeboden auto, zijn goede foto’s essentieel. Al is de geschreven informatie over een auto op en top in orde, als de foto’s niet goed genoeg zijn, klik je al snel door naar de volgende aanbieding. Hieronder vind je vijf tips om de beste automotive foto’s te maken.

Goede belichting

Resolutie is tegenwoordig geen enkel probleem meer. Met iedere middenklasse compact camera of smartphone maak je foto’s met een hoge resolutie. Bij uploaden naar je website worden de foto’s vaak verkleind omdat het anders te lang duurt om de website te laden. De belichting kan echter het verschil maken. Als alle foto’s een goede belichting en voldoende contrast hebben, krijgen potentiële kopers het beste beeld van de auto.

360 graden foto van je auto

Een goede en snelle manier om op alle foto’s een goede belichting te krijgen, is het gebruik van een draaischijf gebruiken om 360 graden foto van je auto te maken. Met een draaischijf zorg je ervoor dat de belichting van alle kanten hetzelfde is. Je hoeft dus maar een keer de belichting af te regelen. Vervolgens kun je snel meerdere auto’s optimaal fotograferen.

Aantrekkelijke details benadrukken

Geef in de foto’s extra aandacht voor aantrekkelijke details. Heeft een auto bijvoorbeeld mooie lichtmetalen velgen, zorg dan voor close-up foto’s van de velgen. Zo benadruk je dit aspect en kunnen potentiële kopers direct zien wat de staat van de velgen is.

Vergeet het interieur niet

Sportstuur, lederen bekleding, schakelen via flippers en een touch screen. Zorg ervoor dat je dit terug laat komen in de foto’s. Zonder goede foto’s van het interieur, is de kans op verkoop een stuk kleiner.

Vernieuw foto’s op tijd

Mocht het een keer gebeuren dat een auto wat langer staat, zorg dan op tijd voor een paar verse foto’s. Veel mensen die op zoek zijn naar een andere auto hebben hun voorkeuren opgeslagen. Ze kijken dagelijks of er nieuw aanbod is. Als je de foto’s ververst, is de kans groter dat iemand toch nog eens een keer gaat kijken en dan misschien wel tot aankoop overgaat.

Related post