Mantelzorg nodig? Deze mogelijkheden heb je

 Mantelzorg nodig? Deze mogelijkheden heb je

Het is voor de meeste mensen niet leuk om ouder te worden. Dat kan verschillende redenen hebben. De voornaamste reden die door de meeste mensen wordt gegeven, is het feit dat je, naarmate je ouder wordt, steeds meer last krijgt van lichamelijke ongemakken waardoor je minder zelfstandig bent. Dit is erg vervelend, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om toch thuis te blijven wonen. Wel is het van belang dat je er dan voor zorgt dat je de juiste vorm van mantelzorg krijgt. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop je verzorgd kunt worden.

Mantelzorg krijgen van een familielid

Er zijn in Nederland veel mensen die niet meer zelfstandig alleen kunnen wonen omdat zij om wat voor reden dan ook aanvullende zorg nodig hebben. Als dit bij jou het geval is, kan het handig zijn om een familielid te vragen om jou te helpen bij bepaalde zaken. Niet iedereen die mantelzorg nodig heeft is ziek, er zijn ook mensen die lichamelijk simpelweg niet meer in staat zijn om alle taken die er komen kijken bij het bijhouden van een huishouden uit te voeren. Als dit bij jou het geval is, kan het fijn zijn als iemand uit je familie dagelijks of enkele keren per week langs komt om je te helpen bij bepaalde klussen. Wel moet je dan natuurlijk iemand in je omgeving hebben die bereid is om dit te doen en die daar genoeg tijd voor heeft. Als dit bij jou niet het geval is, kun je ook kiezen voor andere mogelijkheden. 

Laat een zorgwoning plaatsen

Als er niemand in je omgeving is die genoeg tijd heeft om jouw mantelzorger te worden, is het verstandig om je eens te verdiepen in de andere mogelijkheden die er zijn. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een zorgwoning van Thuis aan Huis naast je woning te laten plaatsen. Dit zorgt er namelijk voor dat er een zorgmedewerker naast je kan komen wonen waardoor deze altijd in de buurt is om jou te helpen. Er zijn verschillende bedrijven die dit soort zorgwoningen kunnen leveren. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf als Dit is Plek. Kies dus niet zomaar een zorgwoning uit, maar verdiep je eerst in de mogelijkheden.

Related post