Alles waar jij rekening mee moet houden als je van plan bent om een steiger te kopen

 Alles waar jij rekening mee moet houden als je van plan bent om een steiger te kopen

De kans is groot dat het kopen van een steiger iets is wat jij nog nooit hebt gedaan. Indien dit het geval is, kan het vinden van de juiste steiger erg ingewikkeld zijn. Door de jaren heen is er namelijk een grote hoeveelheid steigers op de markt gebracht en iedere steiger heeft zijn eigen voordelen. In het geval dat jij niet weet wat de onderlinge verschillen zijn en waar je op moet letten, kan het zomaar zo zijn dat je straks niet tevreden bent met je aankoop. 

De verschillende soorten steigers die jij kunt kopen

Als jij op zoek bent naar een steiger, is één van de eerste dingen om naar te kijken de soort steiger die het beste bij je bedrijf past. Wanneer je een steiger gaat kopen, zal dit namelijk worden gedaan met het oog op klussen die je in de toekomst wilt gaan doen. Wat voor klussen dit zijn, zal voor een groot deel bepalen wat voor steiger je nodig hebt. Je kunt onder andere kiezen uit een rolsteiger, kamersteiger en een vouwsteiger. Een tweedehands rolsteiger kopen kan erg aantrekkelijk zijn als jij graag geld wilt besparen. Bovendien geven de wielen onder de steiger je de mogelijkheid om de steiger te verplaatsen zonder deze op en af te bouwen. Wanneer jij veel klussen moet doen op één terrein, kan dit je een hoop tijd besparen. Ook kun je ervoor kiezen om een kamersteiger te kopen. Dit is een kleinere steiger die je de mogelijkheid geeft om de steiger te gebruiken op plekken waar een normale steiger niet in past. Denk hierbij bijvoorbeeld aan smalle gangen of klussen in hoge flats.

Andere dingen waar je op moet letten bij een steiger

Naast de soort steiger die je uit moet kiezen, zullen er ook nog een aantal andere zaken zijn op basis waarvan je de steigers van elkaar kunt onderscheiden. Zo kan de werkhoogte van een steiger bijvoorbeeld erg variëren. Je kunt onder andere steigers met een werkhoogte van 4 meter vinden, maar er zijn er ook steigers waarbij dit 15 meter is. Dit grote verschil kan invloed hebben op de klussen die jij uit kunt voeren. Daarnaast is het ook handig om te kijken naar de grootte van het platform waar je op zult staan tijdens het klussen.

Related post