De beste tips om je kantoor- of bedrijfspand te beveiligen

 De beste tips om je kantoor- of bedrijfspand te beveiligen

Het professioneel en accuraat beveiligen van je bedrijfspand of kantoor is vandaag de dag helaas geen sinecure. Als er iets belangrijk is om diefstal en vandalisme te voorkomen, is het wel een strakke kantoorbeveiliging. Maar hoe organiseer je dit precies? Waar moet je op letten als je je bedrijfsgebouw of een kantoorpand wilt beschermen tegen mensen met slechte bedoelingen? In dit blog kun je lezen waar je op kunt letten als je gaat voor de beste kantoorbeveiliging. Doe je voordeel met onze veiligheidstips!

Zorg voor nieuwe veiligheidssloten op hekwerk en deuren

Veiligheid in en rond bedrijfsterrein en kantoorbeveiliging begint met het installeren van moderne veiligheidssloten, die voldoen aan de politie keurmerken die voor deze sloten zijn ontwikkeld. Aan sloten heb je in principe niks als die niet voldoen aan de keurmerken die hiervoor ontwikkeld zijn. Mensen die kwaad in de zin hebben – zoals inbrekers, overvallers en vandalen – krijgen niet-veiligheidssloten in een handomdraai open. Maak je daarover dus geen illusies en zorg ervoor dat je kantoorbeveiliging op het niveau van de sloten in orde is.

Koop betrouwbare (nacht)camera’s en een geavanceerd alarmsysteem

Door professionele bewakingscamera’s, op zijn minst nachtcamera’s met bewegingssensoren, en ook een goed alarmsysteem te installeren, kun je je kantoorbeveiliging naar een hoger plan tillen. Mochten er discutabele personen in de buurt van je kantoorpand komen, dan worden ze dag en nacht gefilmd. Daarbij kun je door een alarmsysteem in werking te stellen, bij inbraak zorgen voor sirenes, zodat onverlaten goed afgeschrikt worden. Door een rechtstreekse verbinding met een alarmcentrale beveilig je je kantoor of bedrijf nog beter.

Schakel mobiele surveillanten in voor extra toezicht

Je kantoorbeveiliging optimaliseren die je op een slimme manier door te kiezen voor mobiele surveillance. Hierbij komen er geregeld beveiligers langs op locatie om de situatie in het vizier te houden.

Waarschuw preventief door criminelen te waarschuwen dat ze gespot worden

Door gebruik te maken van waarschuwingsborden kun je op een slimme, preventieve wijze aan kantoorbeveiliging doen. Maak goed duidelijk bij de ingang van bedrijventerreinen en rond je kantoorpand dat er sprake is van een professionele beveiliging via camera’s en alarmsystemen. En dat de politie wordt ingeschakeld bij calamiteiten. Door dit te doen schrik je mensen met foute plannen af en kun je jezelf beter beschermen.

Related post