Hoe wordt ik een dj? Lees hier de tips!

 Hoe wordt ik een dj? Lees hier de tips!

Heb jij al altijd een passie gehad voor muziek en het maken van muziek? Dan is het misschien wel echt iets voor jou om dj te worden. Het is ook belangrijk dat je ritmische gevoel hebt. Heb jij dit ook? Dan is het worden van een dj echt iets voor jou. De vraag is alleen hoe wordt je nou een dj? Dit kan jij in dit blog verder lezen. Wij geven jou de tips wat je moet aanschaffen en hoe je een succes kan worden met jouw dj carriere! Je kan er ook voor kiezen om eerst dj materiaal te huren bij onder andere PSound. Zo kan jij ontdekken of jij het echt iets vind!

Bepaal in welke categorie jij wil draaien

Het is als eerste enorm belangrijk dat jij bepaalt in welke muziek categorie jij wilt gaan draaien. Kies dit uit op de genre dat jij leuk vindt en jij het meeste passie voor hebt. Hoe meer passie je voor iets hebt, hoe liever je het wilt doen en hoe meer je erin wil leren. De ene persoon houdt enorm van techno en de andere van popmuziek. Denk hier goed overna. Luister ook veel sets van jouw favoriete dj. Hier kun je veel van leren. Ook door te proberen om liedjes na te maken. Dit kan je allemaal gaan doen, nadat je jouw genre hebt uitgekozen. Houd er ook altijd rekening mee waar je wilt draaien. Wil jij graag draaien in clubs? Of onder andere op bruiloften. Ook dit is belangrijk om te bepalen wanneer jij de keuze maakt. 

Dj materiaal kopen

Je wilt jouw muziek nu natuurlijk gaan mixen. Hier heb je natuurlijk wel spullen voor nodig. Je kan dit eerst virtueel doen, maar je leert het het beste natuurlijk als je het in het echt oefent op allerlei dj materialen. Schaf ook altijd een goed laptop aan die veel GB heeft. Zoek daarom ook ongecomprimeerde bestanden uit zoals Windows, Apple en FLAC. Deze computers zijn van goede kwaliteit en hebben veel opslagruimte. Je zal veel nummers moeten downloaden en opslaan. Wij adviseren jou om als eerste ook een controller en koptelefoon te kopen. Zo kan jij al aan de slag gaan. Je hoeft niet gelijk van allerlei materialen te kopen. Het is ook duur spul en je wilt natuurlijk wel iets kopen van kwaliteit. Later kan jij jezelf nog verder uitbreiden met jouw apparaten.

Bereid jezelf voor

Het is natuurlijk niet gek dat dit veel geld gaat kosten. Je zal een unieke en bijzondere muziekcollectie op moeten bouwen en ook dit gaat veel tijd kosten. Je kan dus wel zeggen dat het veel tijd en geld gaat kosten. Weet dus zeker of jij hier 100% voor wilt gaan of niet. Je wilt natuurlijk dat jouw muziek van kwaliteit is. Ga ook wat meer kennis opdoen. Leer onder andere hoe je nummer in elkaar laat overlopen. Het mixen is ook het moeilijke deel van dj worden. Hier zijn genoeg handige softwares en sites voor. Denk hierbij aan Traktot en Rekordbox. Doe wat ervaring op en hierdoor leer je veel van. Heb je dan eindelijk een boeking. bereid jezelf dan goed voor. Denk vooral niet gelijk te groot. Je zal ergens moeten beginnen.

Related post