Is een gashaard nog wel een goede keuze? 

 Is een gashaard nog wel een goede keuze? 

Gas is tegenwoordig één van de meest besproken brandstoffen. De gasprijzen zijn erg gestegen en veel woningen die worden gebouwd hebben geen eens een gasaansluiting meer. Waarom zou je eigenlijk nog kiezen voor een gashaard bijvoorbeeld? In dit artikel lees je of een gashaard in jouw woning nog wel een goede keuze is of dat je beter voor iets anders kunt kiezen. Veel leesplezier. 

Verwarmen waar het nodig is

Lokale verwarming, zoals met een haard, is de meest efficiënte vorm van verwarmen. Je verwarmt namelijk alleen de kamer en plek in het huis waar je op dat moment bent en je geniet op die plek dus ook van de heerlijke warmte van de haard. Hoe fijn is dat?! Berkenhout kopen voor in de haard doe je bij Golden Flame. 

Ook hebben de meeste gashaarden een hele efficiënte verbranding. Gemiddeld hou je 80 tot 90% van de warmte meteen in de kamer waar de haard staat. Doordat dit zo is, gaat er dus bijna geen warmte verloren en dat is fijn!

Bespaar tips voor als je al een gashaard hebt

Het kan natuurlijk zo zijn dat je al een gashaard hebt en je het zonde vindt om deze weg te doen en in te ruilen. Daarom staan er hier voor jou wat bespaartips op een rijtje. Met deze tips kun je genieten van de warmte en van hoe de gashaard eruit ziet en tegelijkertijd bespaar je wat gas. 

  • Zet de gashaard op de eco stand als dat mogelijk is. Zo verbruik je de helft van het gas en dat scheelt natuurlijk enorm. 
  • Heb je vloerverwarming? Zet deze een graadje lager en verwarm met je gashaard bij wanneer nodig. Dit scheelt aanzienlijk in je gasverbruik. Een gashaard is een ideale bijverwarming!

Goldenflame

Momenteel is Golden Flame één van de grootste haardhout producenten van Nederland. Wanneer je dus geen gashaard hebt, maar een houtkachel kun je bij Golden Flame terecht voor hout om te stoken! Neem zeker een kijkje op de website als je benieuwd bent naar het aanbod.

Related post