Soorten ontruimingen en verhuizingen

 Soorten ontruimingen en verhuizingen

Niet elke verhuizing is gewenst. Soms moet je zelf uit een woning vertrekken of er juist iemand uit (laten) zetten. In dat laatste geval heb je het over een ontruiming, maar ook daarbij heb je verschillende situaties. In dit blog lees je hier iets meer over. Ook krijg je tips voor waar je je zoektocht naar een geschikte firma kunt starten.

Redenen voor ontruiming

Een veelvoorkomende reden is een forse betalingsachterstand, hetzij bij een huur- hetzij bij een koopwoning. Als het niet lukt om die in te lopen, is de verhuurder of (mede)eigenaar op een gegeven moment gerechtigd om je te laten ontruimen. Dit is een reguliere huisontruiming.

 

Als een woning ernstig vervuild is, moet hij niet alleen ontruimd maar ook grondig gereinigd worden. Dat is specialistisch schoonmaakwerk.

Dit type ontruiming kan ook ingezet worden als de bewoner een tijdlang overleden in de woning heeft gelegen. Begrijpelijkerwijze is dit voor de nabestaanden emotioneel veel te belastend, dus dan is het meer dan prettig om op een professionele firma te kunnen terugvallen.

 

Zo kun je ook te maken krijgen met een spoedontruiming, bijvoorbeeld als er een zorgkamer leeg komt en die zo snel mogelijk weer ter beschikking van een volgende cliënt moet komen. Ook in die situaties is het voor de direct betrokkenen vaak moeilijk om deze klus zelf te klaren, sowieso al en zeker binnen één dag, wat doorgaans de termijn is waarbinnen de ontruiming voltrokken moet worden.

 

Bedrijfsontruimingen vormen weer een andere categorie. Al naar gelang het type bedrijf vergt de ontruiming een andere aanpak: denk aan kantoorpanden, garages, winkelruimtes en fabrieksgebouwen. Daarbij moet niet alleen de inboedel ingepakt worden, maar vaak ook vertrouwelijke informatie en soms bijzondere soorten afval.

Aanbieders van ontruimingen

Behalve de deskundigheid is het tarief natuurlijk ook belangrijk als je voor een verhuisfirma of gespecialiseerd ontruimingsbedrijf kiest. Actie Verhuizingen en Goedkoop Ontruiming zijn goede startpunten voor je oriëntatie. Check ook zeker de ervaringen van andere klanten en maak vooraf heldere afspraken over welke diensten je voor welk tarief afneemt. En als je zelf ontruimd dreigt te worden: probeer dit voor te blijven, verhuis als het even kan vóór de ontruimingsdatum, want anders krijg je na afloop vaak nog een dikke rekening voor de ontruimingskosten.

Related post