Voordelen van een zit sta bureau

 Voordelen van een zit sta bureau

Wanneer je een kantoorbaan hebt zit je veel stil. Je zit continu achter je bureau en de hele tijd op dezelfde plek. Dit kan ervoor zorgen dat je na verloop van tijd lastig kan stilzitten. Ook kan je concentratie verslechteren. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je wilt natuurlijk je werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Daarom kan het slim zijn om voor een 

Het nut van een zit sta bureau

Een bureaustoel zonder wielen helpt hier ook aan mee. Waarom een zit sta bureau elektrisch de productiviteit verbeterd en waarom een stoel zonder wielen beter voor je is lees je in dit artikel. Lees dus snel verder.

Veel mensen die een kantoorbaan uitoefenen zitten de hele dag stil voor hun bureau. Dit brengt moeilijkheden met zich mee. Door het gebruik van een zit sta bureau elektrisch, sta je ook regelmatig. Hierdoor wordt je actiever. Dit heeft tot gevolg dat de concentratie en creativiteit verbetert en dat resulteert in betere resultaten op werk. Werknemers worden weer alerter.

Ook is een zit sta bureau goed voor de gezondheid van medewerkers. Doordat er meer wordt gestaan zullen er minder lichamelijke klachten worden ondervonden. Wat ook meehelpt aan de productiviteit en gezondheid van medewerkers is het gebruik van een bureaustoel zonder wielen. Je hoeft dan niet (onbewust) met je benen de stoel op zijn plaats te houden want hij beweegt niet. Je kunt je benen ontspannen.

Verrassende resultaten van een zit sta bureau

Wat je misschien niet zult verwachten is dat het moraal van medewerkers die lang stilzitten lager is. Het is dus goed om werknemers te laten variëren met hun houding. Uit onderzoek is gebleken dat er maar liefst een stijging van 38 procent in het energieniveau werd geconstateerd tijdens het gebruik van een zit sta bureau.

Uit ditzelfde onderzoek bleek dat na een maand een stijging van 23 procent werd waargenomen van de productiviteit. Dit liep na vijf maanden zelfs op tot 53 procent. Een

bureaustoel zonder wielen kan hier ook aan meehelpen. Je hoeft zoals eerder genoemd je benen niet continu te gebruiken om de stoel op zijn plaats te houden en dus kun je je benen ontspannen.

Related post