Opleiding volgen? Dit zijn populaire opleidingen op dit moment

 Opleiding volgen? Dit zijn populaire opleidingen op dit moment

Ben je van plan om binnenkort een opleiding te gaan volgen maar heb je nog geen idee wat je wilt gaan doen? Het kan dan nuttig zijn om eens te kijken naar welke opleidingen veel vraag is. Uit onderzoek is gebleken dat studenten die afstudeerden aan de Erasmus universiteit in Rotterdam erg gewild zijn onder werkgevers. De universiteit staat namelijk 11 keer in de top 50 van meest populaire studies. Strategisch Management staat op de eerste plek. Ben je benieuwd welke opleidingen nog meer populair zijn onder werkgevers? Je kunt er meer over lezen in deze blog!

Populaire opleidingen onder werkgevers

Elk jaar brengt carrièreplatform magnet.me een lijst uit met daarin de meest gewilde opleidingen onder werkgevers. De masterstudie Strategisch Management van Erasmus Universiteit Rotterdam prijkt op de eerste plek. Studenten die deze opleiding volgen worden gemiddeld het vaakst benaderd door werkgevers. Op de tweede plek staat Business Administration van de TIAS School for Business and Society. Op de derde plek staat de masteropleiding Econometrics and Operations Research van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ook de opleiding Opleiding finance en control is erg populair onder werkgevers. Van de bachelors staat Bestuurskunde van de Universiteit Leiden het hoogst op de lijst.

Erasmus Universiteit opleidingen zijn erg populair onder werkgevers

Voor velen is het succes van de Erasmus Universiteit te Rotterdam geen grote verrassing, want vorige jaren was de universiteit ook al een van de populairste. Dit jaar stond de Rotterdamse universiteit met maar liefst 11 opleidingen in de lijst. Verder zijn studies van de TU Delft erg gewild onder werkgevers, deze universiteit had 10 noteringen in de lijst. Ook de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit van Amsterdam doen het goed, want deze universiteiten hadden zeven noteringen in de lijst.

Wil je een kickstart op de arbeidsmarkt en wil je studeren bij de beste universiteiten? Dan kun je dus het beste kiezen uit een van de vier genoemde universiteiten kiezen, want werkgevers staan te springen om studenten die op een van deze universiteiten gestudeerd hebben.

Related post