Wat biedt studeren in het buitenland jou?

 Wat biedt studeren in het buitenland jou?

Wanneer je een studie kiest, is het makkelijk om voor een studie in Nederland te gaan. Je zou ook kunnen kiezen voor een andere weg en een studie in het buitenland gaan doen. Maar wat biedt studeren in het buitenland jou eigenlijk? Dat kan je allemaal lezen in dit artikel. Ben jij benieuwd? Lees dan zeker even verder!

Het staat erg goed op je cv!

Vraag het maar aan mensen die al een tijdje aan het werken zijn: de arbeidsmarkt is een wereld waar veel concurrentie is. Veel mensen zijn opzoek naar een baan en dan is het natuurlijk erg fijn als jouw cv er bovenuit springt en opvallend is. Door een buitenlandse studie op je cv te zetten, open je wellicht poorten naar een droomcarriere. Buiten tweetaligheid leer je ook heel veel andere dingen tijdens jouw buitenlandse studie ervaring!

Je leert veel lokale uitspraken!

Er zit een erg groot gat tussen het spreken van een taal en het ook echt snappen en begrijpen van een taal. Wanneer je voor een langere periode in het buitenland bent voor bijvoorbeeld je studie zul je de taal steeds meer gaan beleven. Je Nederlandse accent zal als het goed is steeds meer vervagen en je zult steeds meer uitspraken van de locals gaan begrijpen. Hoe meer lokale woordenschat je leert, hoe meer je je verbonden voelt met je nieuwe thuis.

Een duidelijker beeld over de toekomst

Een studie in het buitenland kan ervoor zorgen dat je beter weet wat jij wilt in de toekomst. Bij veel opleidingen leer je dingen in de praktijk die bij kunnen dragen aan ervaring in het werkveld. Zo kun je de dagelijkse gang van zaken van ‘jouw’ branche ontdekken en dit allemaal voor jezelf bijhouden.

Related post