Bedrijfsafval in Roosendaal, wat kun je ermee?

 Bedrijfsafval in Roosendaal, wat kun je ermee?

Als je een eigen bedrijf hebt in Roosendaal, dan produceer je waarschijnlijk een hoop afval. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan papierwerk, maar ook aan kartonnen dozen die gebruikt zijn voor het verpakken of transporteren van goederen. Het is voor ieder bedrijf in Roosendaal belangrijk om te weten wat je met het bedrijfsafval kunt doen. Je vindt daar dan ook meer informatie over in dit handige artikel. 

Het verzamelen van afval

Voordat je wat met het bedrijfsafval in Roosendaal kan gaan doen, is het belangrijk om eerst het afval te verzamelen. Dit kun je het beste doen door meerdere verschillende containers te huren. Hiervoor kun je terecht bij een verhuurbedrijf, maar de meeste bedrijven in Roosendaal kiezen ervoor om een container te huren bij een afvalverwerker. Dat heeft er zeker niet alleen mee te maken dat het goedkoper is, maar ook dat het afval dan opgehaald wordt door de afvalverwerker. 

Het sorteren van het afval

Je zult jezelf vast afvragen waarom het verstandig is om meerdere containers te huren en dat is natuurlijk vrij logisch. Het huren van meerdere containers is nodig om het afval te kunnen sorteren. Door het sorteren van het afval, is het voor afvalverwerkers makkelijker om dit afval te recyclen. Afvalverwerkers willen het liefst zoveel mogelijk recyclen, want door het recyclen van het afval kunnen ze geld verdienen. Dat is dan ook een van de redenen waarom een afvalverwerker extra kosten in rekening mag en kan brengen als het afval niet gesorteerd is. Mocht je niet weten welke soorten afval gesorteerd moeten worden, dan is het zeker aan te raden om eens contact op te nemen met de afvalverwerker

Doneer papier

Als jouw bedrijf veel papier produceert, dan kun je natuurlijk een container huren van een afvalverwerker en de afvalverwerker het papier laten recyclen. Wat je ook kunt doen, is het doneren van het papier aan een vereniging bij jou in de buurt. Er zijn veel verenigingen die papier verzamelen om zo geld op te halen voor de vereniging. Je loopt wellicht wat inkomsten mis, maar je helpt wel een vereniging uit de regio van je bedrijf en dat wordt altijd gewaardeerd. Zijn er geen verenigingen bij jou in de buurt waar je papier kan doneren? Dan kun je altijd nog contact opnemen met een afvalverwerker om de mogelijkheden te bespreken. 

Related post