Verschillende soorten internationale keukens in Nederland

 Verschillende soorten internationale keukens in Nederland

De Nederlandse keuken staat wereldwijd niet bekend als een keuken waar lekker eten geserveerd wordt en ook in Nederland zijn er genoeg mensen die geen fan zijn van het eten uit eigen land. Om deze reden is het dan ook zo dat veel mensen liever eten uit andere, populairdere internationale keukens kiezen. Dit doen ze door dit soort gerechten zelf te koken of door uit eten te gaan bij een restaurant dat een bepaalde internationale keuken vertegenwoordigd. Gerechten uit sommige landen zijn in Nederland populairder dan andere. Maar wat zijn de populairste internationale keukens?

Europese landen met bekende gerechten

Over het algemeen is er één land waarvan het eten enorm populair is en wat dan ook gezien wordt als de populairste internationale keuken. De Italiaanse keuken staat voornamelijk bekend om de pizza en pasta die in dit land ontstaan en geperfectioneerd is. In Nederland kan je dan ook gaan eten in een Italiaans restaurant in Alphen aan de Rijn. Echter, ook is het bestellen van een pizza heel normaal in een grote stad zoals Amsterdam. Verder is de Griekse keuken onder veel mensen ook erg gewild en populair. De bereiding van vlees is iets waar ze in Griekenland in gespecialiseerd zijn en vlees als Gyros of gehaktballetjes in tomatensaus, zijn dan ook klassieke Griekse gerechten. Als laatste is de Spaanse keuken er één die onder bepaalde groepen mensen erg geliefd is. Gerechten zoals paella, maar ook de mogelijkheid tot variatie bij het eten van tapas, is iets waar mensen van kunnen genieten.

Bekende keukens buiten Europa

Overal ter wereld wordt eten op een andere manier gemaakt. In Europa zijn vooral gerechten uit andere Europese landen populair. Echter, ook landen buiten Europa hebben het voor elkaar gekregen om hun populaire gerechten over de hele wereld bekend te maken. Amerika wordt over het algemeen vooral gelinkt aan grote porties, maar ook in Amerika hebben ze eten bedacht wat je over de hele wereld kan kopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gefrituurde kip of American pancakes. Een ander werelddeel van waaruit veel gerechten over de hele wereld verspreid zijn, is Azië. De Aziatische keuken is erg populair in ons land en dit kun je wel zien aan de grote hoeveelheid Aziatische restaurants en eettentjes die hier te vinden zijn. 

Related post