Alles wat je moet weten over de Nanofix

 Alles wat je moet weten over de Nanofix

Veel mensen zijn op zoek naar manieren om hun water te zuiveren en om van hard water dat uit de kraan komt zacht water te maken. Veel mensen vinden de smaak van zacht water lekkerder. Ook willen veel mensen liever zacht water vanwege de vele voordelen. Door het installeren van een waterontharder krijg je als gevolg zacht water, wat veel voordelen met zich meebrengt. Je kan als alternatief ook een ‘Nanofix’ installeren, dit is namelijk tegelijkertijd ook milieuvriendelijk en brengt nog meer voordelen mee dan een normale waterontharder. In dit artikel gaan we het hebben over wat een Nanofix nou precies is, waarom het milieuvriendelijk is en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat is een Nanofix?

Ten eerste is het handig om te weten waar je aan een Nanofix kan komen, je kan online bij https://www.wateronthardersws.nl/ bijvoorbeeld een Nanofix aanschaffen. Maar wat is een Nanofix? Een Nanofix is een waterontkalker zonder afvoer. In de Nanofix vindt een katalyserend proces plaats, waarbij schadelijke kalk om wordt gezet in onschadelijke kalk. Er blijft evenveel kalk in het water, maar door dit proces heb je vrijwel geen last meer van kalkaanslag. Dit proces gaat als volgt: in de Nanofix worden op nanoniveau (dit is onzichtbaar voor het blote oog), bicarbonaten omgezet in calciumcarbonaten. Deze calciumcarbonaten voorkomen kalkaanslag en zijn beter voor je huid en haar. De bicarbonaten in het water zorgen namelijk bij meeste mensen voor een jeukend gevoel na het douchen. Echter zijn deze omgezet naar calciumcarbonaten met de Nanofix dus daar heb je geen last meer van. Doordat de Nanofix een doorstroomapparaat is zonder elektronica of spoelprocessen, is hij nagenoeg storingsvrij. Met een Nanofix krijg je net als met een normale waterontharder, zacht water en de vele voordelen daarvan.

Milieuvriendelijk

De Nanofix verbruikt geen elektriciteit, spoelwater of chemicaliën. Door de katalyserende werking wordt schadelijke kalk omgezet in onschadelijke kalk. Hierdoor heb je geen last meer van kalkaanslag waardoor je geen speciale schoonmaakmiddelen hoeft aan te schaffen voor het schoonmaken van de douche, kranen en de wasmachine. Elektrische apparaten zoals waterkokers verbruiken minder stroom zonder kalkaanslag, dus je vermindert ook je CO2-uitstoot. 

Voor- en nadelen

De Nanofix biedt verschillende voordelen. Zo krijg je er zacht water door (dit is goed voor de huid), je krijgt er zachtere kleding van na het wassen, het is beter voor de levensduur van de leidingen, je hebt geen kalkaanslag meer in apparaten en het is een milieubewuste keuze. Maar er zijn ook wel een paar nadelen, het is aardig prijzig en het kan veel ruimte innemen. Soms moet je ook je pijpleiding laten aanpassen voor een Nanofix.

Related post