Hoe kan je er voor zorgen dat je auto langer meegaat?

 Hoe kan je er voor zorgen dat je auto langer meegaat?

Het makkelijkste vervoersmiddel in Nederland blijft toch wel de auto. Geen stamp drukke trein of staan in de bus. Nee gewoon lekker in je eentje met de auto. Zeker in de winter is het erg lekker om gewoon warm in je eigen auto te zitten. Maar helaas is het zo dat auto’s niet voor altijd meegaan. Je kan er daarentegen wel voor zorgen dat ze langer meegaan!

Je auto regelmatig wassen! 

Het schoonmaken van je auto is niet alleen omdat je wilt dat die er schoon uitziet, het zorgt er ook voor dat de auto langer meegaat! Ophopend vuil kan er namelijk voor zorgen dat ten eerste de lak beschadigd en uiteindelijk als er teveel vuil zit bij bepaalde onderdelen, deze niet meer goed functioneren. Zorg er daarom voor dat je je auto regelmatig schoonmaakt of laat schoonmaken. Dit zorgt voor een fijner gevoel tijdens het rijden en dit zorgt ervoor dat je auto langer meegaat! Zorg er wel voor dat als je je auto laat schoonmaken, je er goed op let dat je niks vergeet. Denk dan ook aan de vervelende plekjes zoals tussen de bekleding van de stoelen in. 

 

Je kunt er ook voor kiezen om je auto te laten coaten bij Legal Shine Detailling. Dit zorgt voor een beschermlaag over de lak heen om zo vuil en regen te weren. 

Houd de vloeistoffen in de gaten. 

Er zijn bij elke auto meerdere vloeistoffen die je zelf bij kan houden en aan kan vullen. Denk hierbij aan de ruitenwisservloeistof, de olie en de koelvloeistof. Bij het vervangen van de koelvloeistof is het erg belangrijk dat je die dop er niet zomaar af trekt. Het is namelijk zo dat je die koelvloeistof eerst op de goede temperatuur moet krijgen voordat je de dop eraf draait. Anders spuit alles eruit en zit je met grotere problemen. 

Rijd normaal

Behandel je auto niet alsof het een racewagen is. Het normaal nemen van bochten, het normaal schakelen en het normaal afremmen kan er voor zorgen dat je auto vele jaren meer meegaat. Houd dit in gedachte bij het autorijden! 

Related post