Hoe maak je je cv nou echt goed?

 Hoe maak je je cv nou echt goed?

hr audit resume applicant paper and interview to applicant for selection human resource to company.

Een curriculum vitae of ook wel een cv genoemd is een document waarin iemand een overzicht geeft van zichzelf. Wat hun werkervaring is en welke opleidingen ze gevolg hebben. Er staat meestal ook basisinformatie in zoals de naam, waar geboren, telefoonnummer, e-mailadres, taalkennis en eventuele andere relevante informatie om een overzicht te krijgen van het persoon. Een cv wordt veelal meegezonden met een sollicitatiebrief. Tijdens een sollicitatiegesprek wordt het cv er meestal ook bijgehouden. Het is dus best belangrijk om een sv te hebben en om hem zo goed mogelijk te maken, daarvoor gaan we je in dit artikel een aantal tips geven.

Een goede foto

Het is erg aan te raden om een foto bij je cv te doen. Zo kan de werkgever wie je bent wat natuurlijk wel zo fijn is. Het kan je ook helpen om gekozen te worden voor een sollicitatiegesprek, boven iemand die geen foto heeft. In een foto straal je veel uit bijvoorbeeld dat je erg zelfverzekerd bent en dit kan iemand zijn interesse weken. Ondanks dat iemand anders dan even goede kwaliteiten als jou heeft kan het feit dat jij wel een foto hebt toch jou de uiteindelijke keuze maken. Je kan eventueel bij LINK Fotografie terecht voor het maken van een professionele foto. Dit maakt je cv nog beter en kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld Linkedin of voor op de website van je werk.

Vormgeving

Zorg voor een goede vormgeving van je cv. Je wilt natuurlijk wel dat je cv er mooi en verzorgt uitziet, maar ook opvalt van de rest. Je kan je eigenn cv maken in programma´s zoals Indesign of Canva. Je kan ook gewoon op het internet een template vinden en die gebruiken. Let op een goede lay-out, mooie vormgeving en een mooi kleurgebruik. Zorg wel dat je cv er professioneel en overzichtelijk  uit blijft zien.

Do´s en don´t

Er zijn natuurlijk ook wel een paar dingen die niet aan te raden zijn. Als je een foto bij je cv doet moet het wel een professionele foto zijn. Een foto van slechte kwaliteit, met drank of soortgelijke middelen of met een schapchat middel is niet verstandig. Referenties neem je ook niet op in je cv. Verder is het aangeraden om bij je personalia oftewel jouw persoonlijke informatie, een verwijzing op te nemen naar je LinkedIn-pagina. Zorg dat je cv en je LinkedIn met elkaar corresponderen.

Related post