Waarom is een schone werkplek zo belangrijk?

 Waarom is een schone werkplek zo belangrijk?

Het schoonmaken van jouw werkplek is belangrijker de de meeste mensen denken. Voor sommige werkgevers lijkt het een extra last om voor een schone werkplek te zorgen. Toch is het belang van een schone werkplek heel groot voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de werknemers. Waarom is dit zo? Dat lees je in dit artikel. 

Hygiëne

De eerste reden is ook meteen de meest voor de hand liggende reden die je kunt bedenken, namelijk hygiëne. Bedrijfshygiëne is ten eerste heel belangrijk omdat dit jouw visitekaartje is naar jouw klanten en werknemers. Laten zien dat de gezondheid van de medemens belangrijk is voor jou als ondernemer is iets wat voor bonuspunten zal zorgen en je een goed imago zou geven. Zorg er daarom dus zeker voor dat er geen viezigheid op kantoor te vinden is en dat er bijvoorbeeld altijd zeep. Avital Schoonmaak kan ingehuurd worden op het moment dat je er als bedrijf zeker van wilt zijn dat alles hygiënisch is, maar je hier niet altijd zelf tijd voor hebt. Ze maken alles schoon en dit wordt gedaan door gecertificeerde schoonmaakspecialisten. Wanneer je ons jouw pand laat schoonmaken, weet je zeker dat de hygiëne goed zal zijn voor je en jouw medewerkers. Daarnaast voorkom je door goede hygiëne ook ongedierte!

Verbeterde weerstand voor je personeel

Wanneer jij en je medewerkers werken in een schone omgeving, zal de weerstand aanzienlijk verbeteren. Er zullen minder mensen ziek worden op het werk waardoor je meteen minder ziekteverzuim hebt. Een vieze werkplek is namelijk een broedplaats voor bacteriën. Je kantoor goed (laten) schoonmaken is dus echt van groot belang!

Medewerkers werken productiever

De productiviteit van de medewerkers ligt ook nog eens hoger wanneer zij in een opgeruimde en schone werkomgeving aan het werken zijn. Dit komt naar voren binnen verschillende onderzoeken. Wanneer er voldoende frisse lucht in een pand is, werken je hersenen beter en zijn ze minder snel vermoeid. Op het moment dat er juist veel viezigheid is ergens, raken mensen snel ziek en hebben we minder energie. Zorg dus voor een schone omgeving om de productiviteit te optimaliseren.

Related post