Wanneer doe je beroep op een hoogtewerker en voor welke klussen

 Wanneer doe je beroep op een hoogtewerker en voor welke klussen

Indien je een karwei in de hoogte hebt te klaren, zal je een keuze moeten maken welke hoogtewerker – ook wel hoogwerker of hijskraan genoemd – hiervoor het meest geschikt is. De verschillende soorten hoogtewerkers zijn niet op één hand te tellen en zijn heel omvangrijk. Door die verscheidenheid zie je wellicht door de bomen het bos niet meer. Een kleine leidraad in een notendop welke hoogtewerkers het beste passen bij je project. Bij Spapens Verhuur vind je verschillende modellen van hoogwerkers. Een hoogwerker huren in Tilburg is geen probleem bij Spapens verhuur! 

Hoe maak ik de juiste keuze om voor de juiste hoogtewerker te kiezen?

 

Door het scala hoogwerkers die tegenwoordig op de markt zijn, is het niet altijd even makkelijk om de meest passende hoogwerker voor je persoonlijk project te kiezen. Volgende criteria mag je zeker niet over het hoofd zien:

  • De werkhoogte

Wie van plan is om een hoogwerker (tijdelijk) te gebruiken, zal eerst en vooral moeten bekijken wat de werkhoogte is. Op die manier kan je de eerste keuzeselectie maken.

 

  • De hefcapaciteit van een hoogtewerker

Stel meteen de vraag hoeveel personen omhoog moeten worden getild. Hoeveel kilogram weegt het materiaal dat in de laadbak moet worden gedragen? Gebruik maken van een uitschuifbare werkbak of niet?

 

  • Werkomstandigheden: buiten of binnen

Waar vinden de werkzaamheden plaats? In de openlucht of binnen. Moet je rekening houden met oneffen obstakels op het werkterrein, met een zachte ondergrond, een helling en dergelijke.

 

  • Het motortype

Naar welk motortype gaat je voorkeur uit. De voor- en nadelen op voorhand evalueren.

 

De belangrijkste hoogwerkers en waarvoor worden ze ingezet

  • Schaarhoogwerkers

Gaan altijd verticaal de hoogte in. Er zijn 3 soorten: diesel, elektrische en hybride schaarhoogwerkers. Voor welke klussen? Onderhoud aan gebouwen, bouwprojecten, het monteren van gevelbeplating, bij het fruitplukken, installatiebedrijven.

 

  • Telescoophoogwerkers

Diesel aangedreven hoogwerkers die vaak worden gebruikt voor werken op grotere hoogte. Voor welke klussen? Snoeikarweien, schoonmaakbedrijven, bij bouwprojecten, panden die moeten worden onderhouden en serviceklussen in grote fabrieken.

 

  • Spinhoogwerker

Kleine, lichte hoogwerkers die een vrij grote hoogte kunnen bereiken. Ideaal voor zowel verharde als onverharde ondergrond. Oneffen terrein speelt weinig of geen rol. Voor welke klussen? Reiniging van zonnepanelen, schoonmaakondernemingen, schilders, snoeiwerkzaamheden, bestrijding van ongedierte, onderhoud van gebouwen, installatiebedrijf op onverharde ondergrond.

Uiteraard is het mogelijk dat wanneer je niet zeker bent welke hoogtewerker het beste past bij je persoonlijke project. In dat geval kan je altijd informatie inwinnen bij Spapens Verhuur.

Related post