De mooiste vloer- en wandtegels voor uw keuken 

 De mooiste vloer- en wandtegels voor uw keuken 

De aankleding van het centrum van je huis, de keuken, moet natuurlijk op en top voor elkaar zijn. De plek die iedereen samenbrengt en waar over het algemeen veel tijd wordt doorgebracht. Het is dus belangrijk dat iedereen zich er prettig voelt. De grootste sfeerbepalende elementen in zo’n ruimte zijn de vloertegels en wandtegels in de keuken. Kies daarom voor tegels die passen bij jouw woonstijl. De tegels zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en stijlen. 

Kies de stijl die bij jou past 

Wil je graag een unieke stijl creëren of juist dezelfde sfeer behouden als in de rest van de woning. Pas de tegels aan naar jouw stijl. De keuze is reuze op dit gebied. Een klassieke/landelijke stijl middels kleine en kleurrijke tegels of ga je voor een robuuste, industriële sfeer door middel van grote, zware donkere tegels met een grove structuur.  

Keukentegels die aan de wand komen, moeten tegen vet en water kunnen. Daarom is het te adviseren om voor keramische tegels te kiezen. In deze tegels kan geen water, vet en vuil doordringen. Bovenal blijft het daardoor zeer hygiënisch. En dat is wat je wil in deze ruimte van het huis waar veel wordt gewerkt met voedsel en andere supplementen.  

Naast keramische tegels bestaan er ook tegels van natuursteen. Wel is het verstandig om deze tegels te impregneren. Hierdoor zullen de tegels ook vuil afstoten en voorkomt het intrekken van water en vetvlekken. 

De soorten stijlen 

Landelijke keukentegels bieden een warme en gezellige sfeer. In combinatie met een natuursteen vloer zal jouw keuken een optimale uitstraling hebben. Voor een moderne sfeer worden grote, strakke tegels geadviseerd. Daarnaast kunt u keukentegels aan de wand afstemmen met de vloertegels om één en dezelfde stijl door te voeren om uw droomkeuken te realiseren. 

Waar op te letten bij vloer- & wand tegels in de keuken? 

Zoals eerder genoemd is de vocht- vuil en vet bestendigheid van tegels voor in de keuken erg belangrijk. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de brandveiligheid van de tegels. Met name voor de achterwand van het aanrecht. Het zal je maar gebeuren dat de vlam in de pan slaat er vervolgens alles in brand vliegt. De meeste wandtegels voor in de keuken zijn gelukkig vuurbestendig.

Related post