Dingen die je moet weten als je een advocaat nodig hebt

 Dingen die je moet weten als je een advocaat nodig hebt

Wil je een rechtzaak starten of moet je binnenkort voor de rechter verschijnen? Dan is het erg aan te raden om een advocaat in het schakelen die je gaat helpen. Wij van Zuyd-Advocaten kunnen je hierbij helpen. Wij hebben verschillende advocaten die elk gespecialiseerd zijn in een ander rechtsgebied. In dit artikel lees je alles wat je moet weten als je een advocaat nodig hebt. 

Het verschil tussen een mediator en een advocaat

Wanneer je te maken hebt met juridische problemen kan een mediator je hierbij helpen. Het verschil met Zuyd Advocaten in Etten-Leur is dat een advocaat alleen aan jouw kant staat en je verdedigt bij een rechtszaak. Een mediator doet dit niet. Die helpt jou én de andere partij om samen te zoeken naar een oplossing. Wanneer je een mediator inschakelt, is er vaak geen rechtszaak nodig. Wanneer je kiest voor een mediator is dit goedkoper en sneller.  

Vakbond of rechtsbijstandverzekering

Heb jij een eigen rechtsbijstandverzekering? Dan kun je contact met hen opnemen voor juridische hulp. Dit geldt ook wanneer je lid bent van een vakbond. Dan kan je hen ook vragen om juridische hulp. Zij helpen je met een vergoeding of het aanvragen van een uitkering. 

Wat zijn de kosten van een advocaat? 

Wanneer je een advocaat inschakelt, kost dit geld. Hoeveel dat is verschilt per advocaat en per zaak. Vaak kun je vooraf vragen om een inschatting van de totale kosten. Dit is fijn want zo kom je niet voor verrassingen te staan. Heb je een redelijk laag inkomen, dan hoef je de kosten van de advocaat misschien niet eens allemaal zelf te betalen. De overheid helpt je dan vaak met het betalen van de kosten. Zoek dit van tevoren goed uit zodat je weet wat alles gaat kosten en waar je recht op hebt. 

Related post