Het toepassen van werving op maat

 Het toepassen van werving op maat

Wat is werving op maat?

Wanneer je werving op maat toepast bij het zoeken van nieuw personeel, dan is het resultaat daarvan dat je alleen mensen zult vinden die het beste van het beste werk leveren. Uitzendbureaus en andere werving organisaties gaan voor jou op zoek naar nieuwe personeelsleden die naadloos aansluiten op je onderneming. Uitzendbureaus weten namelijk naar wat voor personeel jouw bedrijf op zoek is en kunnen vaak al binnen enkele dagen tot weken nieuw personeel voor je vinden. Dat heeft er dan ook mee te maken dat uitzendbureaus in contact staan met duizenden werkzoekenden en mensen die een carrière switch willen maken. 

Laat sollicitanten een assessment training maken 

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat sollicitanten een bepaalde opleiding afgerond hebben, maar niet over de vaardigheden beschikken die nodig zijn voor de baan waar ze op gesolliciteerd hebben. Een werkgever komt hier vaak pas te laat achter. Dit heeft ermee te maken dat werkgevers pas inzicht hebben in de vaardigheden van een werknemer wanneer er werk uitgevoerd wordt. Gelukkig kan je sollicitanten assessment trainingen laten maken. Dit zijn vrij eenvoudige, maar toch veelzeggende trainingen waarmee een werkgever inzicht kan krijgen in de vaardigheden van een sollicitant. De sollicitanten een assessment training laten maken, is een belangrijk onderdeel van tender recruitment en werving op maat. 

 

Nieuw personeel vinden via een eigen website 

Voor grote ondernemingen is het belangrijk om over een goede website te beschikken waar veel informatie te vinden is. Deze website kan goed toegepast worden wanneer het bedrijf op zoek is naar nieuw personeel. Je kan voor je bedrijf een aparte vacaturepagina en/of sollicitatie pagina maken. Het is dan wel belangrijk dat deze pagina van je website goed vindbaar is in verschillende zoekmachines zodat werkzoekenden ook op jouw website terecht zullen komen.

Related post