Met deze tips maak je jouw zwembad op tijd klaar voor de winter

 Met deze tips maak je jouw zwembad op tijd klaar voor de winter

In de zomer vinden vele mensen het heerlijk om even het zwembad in te duiken voor een frisse duik. Als de winter in aantocht is, is het echter wel de hoogste tijd om het zwembad ook winterklaar te maken. Het advies is om het zwembad winterklaar te maken wanneer de temperatuur van het water rond de 15 graden is. Hoe zorg je ervoor dat het zwembad rond deze tijd echt winterklaar is? Met de volgende tips zal het zeker lukken!

Het zwembad schoonmaken

Het is natuurlijk altijd beter om te voorkomen dat een zwembad vies wordt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een bladernet voor een zwembad aan te schaffen. Dit houdt bladeren tegen en zorgt er ook voor dat ander vuil uit het zwembad gehouden wordt. Door gebruik te maken van het bladernet, is het vervolgens makkelijker om het zwembad schoon te maken.

Speciale winterpluggen gebruiken

Net zoals bij alle leidingen, is het ook belangrijk dat je de leidingen van een zwembad goed onderhoud, voornamelijk tijdens de winterse dagen. Het afkoppelen van de leidingen is dan ook een goede eerste stap. In de openingen kunnen dan winterpluggen worden geplaatst om deze goed af te sluiten. De installatie moet verder ook goed droog zijn om bevriezing te voorkomen.

Het gebruik van wintervloeistof in het zwembad

Wintervloeistof is ervoor gemaakt om de waarden van het zwembadwater stabiel te houden in de winterperiode. Hierin zit anti-alg en antikalk. Als het water niet gebruikt wordt, dan is het vaak het geval dat algen en kalk zich kan vormen in het zwembadwater. Dit is zonde en zeker niet nodig.

Het zwembad goed afdekken

Er zijn speciale zeilen gemaakt die ervoor zorgen dat het zwembad goed afgedekt kan worden. Dit zorgt ervoor dat er geen licht doorgelaten wordt. Zo hebben algen ook geen kans om zich te ontwikkelen in het zwembadwater. Een winterafdekking is vooral belangrijk om geen licht door te laten en het zwembadwater schoon te houden.

Professionele hulp inschakelen

Als je zelf niet handig bent met het winterklaar maken van het zwembad, dan kun je er altijd ook voor kiezen om professionele hulp hiervoor in te schakelen. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn hierin en je graag van dienst willen zijn.

Related post