Wat is de beste opleiding om boekhouder te worden?

 Wat is de beste opleiding om boekhouder te worden?

Ben jij goed met cijfers? Werk je nauwkeurig of wil je de financiële administratie van je eigen bedrijf (of die van een ander) op orde hebben? Overweeg dan om een opleiding boekhouding te doen. Een opleiding boekhouding geeft jou alle ins en outs van het vak en in een korte tijd zal al jouw bedrijfsadministratie op en top zijn. Wat moet je weten over het vak boekhouding en wat is de beste opleiding om een boekhouder te worden? Wij zoeken het voor jou uit. Lees snel verder!

Wat doet een boekhouder?

Een boekhouder houdt zich bezig met de financiële cijfers van een bedrijf. Dit betekent dus dat jij er voor zal zorgen dat de financiële toestand van een organisatie op elk ogenblik bekend is en rapporteert hierover aan de bedrijfsmanager of de directie. Een boekhouder zorgt daarnaast ook voor de jaarlijkse resultatenrekening (de jaarrekening) van een bedrijf en verzorgt de btw- en belastingaangiften.

Als boekhouder zul je voornamelijk bezig zijn met grote sommen en financieel advies geven aan de verschillende afdelingen. Je hebt dus een grote verantwoordelijkheid als boekhouder, aangezien je bepalend bent voor het budget van een bedrijf! Daarnaast moet je wel een liefde hebben voor cijfers en rekenen, omdat je veel ermee bezig zal zijn. Toch kunnen zelfs de slechtste rekenaars onder ons boekhouder worden: het hoeft niet zo eng te zijn als je denkt.

Wat is de beste opleiding voor boekhouden?

Vele particuliere instellingen bieden een basiscursus boekhouden aan voor de professionals onder ons die meer willen weten over boekhouding naast full-time werken. Dit soorten cursussen zijn perfect voor mensen die de basis over boekhouding willen weten en ook de benodigde vaardigheden willen beheersen. Een basis over boekhouding is namelijk al voldoende voor degene die zich dagelijks in het bedrijfsleven bevinden. Kijk dus vooral als (young) professional naar basiscursussen. Veel van deze cursussen worden daarnaast ook online gegeven, dus dan kan je deze ook volgen in de avond na je werk of in het weekend.

Related post