De voordelen van een uitwisselingsjaar

 De voordelen van een uitwisselingsjaar

Heb je al een diploma op zak of wil je een tussenjaar inlassen voor jouw studie? Dan is het goed om te bedenken wat jij in de toekomst wilt gaan doen en wat jou gelukkig maakt. Heb je altijd al eens willen studeren in het buitenland? Neem dan je kans en wordt een uitwisselingsstudent in het buitenland. Door een uitwisseling ontdek je nieuwe talen, culturen en leer je jezelf nog beter kennen. Tijdens een uitwisseling woon je in een ander land en leer je een vreemde taal terwijl je de cultuur ontdekt.

Het verbeteren van jouw taalvaardigheden

Jouw taalvaardigheden gaan snel vooruit doordat je al doende de taal leert. Aan het einde van jouw jaar in het buitenland, kun je makkelijker praten, lezen en schrijven in de taal van het land waar je verbleven bent. Een taal leer je natuurlijk het snelste en het beste wanneer je het direct moet toepassen. 

Leren van cultuurverschillen 

Het doel van een taaluitwisseling is niet alleen het vloeiend leren spreken van de taal, maar je krijgt er ook een stukje cultuur en context door mee, die je nodig hebt om goed te kunnen communiceren. Hoe langer je er blijft, hoe beter je de cultuur van het land begrijpt. Als een uitwisselingsstudent leer je niet alleen vloeiend een andere taal te spreken. Je krijgt ook een beeld van de cultuur, normen, waarden en tradities van jouw nieuwe gastland. Ook vergroot je jouw internationale netwerk. 

Persoonlijke groei

Een jaar in het buitenland leven, gebeurt vaak in een hele andere cultuur dan jij gewend bent. Op deze manier leer je andere culturen kennen, onafhankelijker te zijn, volwassener te zijn en zelfvertrouwen op te doen. Grote kans ook dat je tijdens een uitwisseling in Amerika aan een highschool in Amerika ontdekt wat je wel of niet wilt gaan doen. Wel is er een nadeel aan een uitwisselingsjaar en dat is dat je tijdens je verblijf daar niet mag werken. Wil je juist in het buitenland gaan werken en ontdekken of dat iets voor jou is dan kan je beter een jaar au pair zijn. Een au pair is een persoon die tijdelijk bij een gezin komt wonen en het gezin helpt bij de verzorging van kinderen en het huishouden. Hiermee verdien je wel geld. Bovendien hangt de duur van het au pairverblijf af van de visumvereisten van de au pair.

Related post