Zo werkt het aanvragen van een hypotheek

 Zo werkt het aanvragen van een hypotheek

Wanneer je van plan bent om een huis te kopen, moet je ook bezig zijn met de aanvraag van je hypotheek. Het kan nog wel eens een hele klus zijn om het bedrag te krijgen dat je zo graag wilt. De bank houdt rekening met je inkomen, kijkt of je een BKR-registratie hebt en naar de staat van je woning. Als je dit samen met je partner doet, wordt ook het inkomen en de BKR-registratie van jouw partner meegenomen in dit proces. Dit kan nogal een stressvolle periode zijn, dus het is begrijpelijk als je dit zo goed mogelijk wilt afronden.

Hypotheekadviseur

Het kan zijn dat jouw makelaar ook een hypotheekadviseur is of er eventueel een in het bedrijf een heeft zitten. Je kan hier altijd naar vragen en eventueel een adviesgesprek mee inplannen. Zo weet je waar je aan toe bent en wat voor hypotheken er allemaal zijn. Een hypotheekadviseur bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Als ze dit niet hebben, kan je er altijd zelf naar op zoek gaan. Dit kan je bijvoorbeeld doen door ‘hypotheekadvies huizen in Zundert’ op te zoeken op internet. Er komen dan verschillende hypotheekadviseurs tevoorschijn. Je kan dan zelf uiteindelijk kiezen voor wie je gaat.

Hypotheek aanvragen

Of je dit nu zelf doet of via een adviseur, als je een hypotheekaanvraag doet, krijg je een aanbod van de hypotheekadviseur met een rentevoorstel. Hierin staat de gehele som, hoogte van de rente, rentevastperiode en alle papieren die nodig zijn. Zodra je al jouw papieren hebt ingeleverd krijg je een offerte, als je die ondertekend krijg je jouw hypotheek! Natuurlijk moet dit ook nog officieel worden gedaan via de notaris. De notaris regelt alle juridische en financiële regels van het contract en geeft een datum door wanneer je mag tekenen. Op die datum teken je de hypotheekakte en transportakte. Nadat je dat hebt gedaan ben je officieel eigenaar van je nieuwe woning.

Related post