Zo word je beter in presenteren

 Zo word je beter in presenteren

Als werknemer dien je steeds meer vaardigheden goed te kunnen beheersen. Presenteren is een van deze vaardigheden. Het is immers iets wat je veel voordeel op kan leveren. Je kunt namelijk zaken uitleggen aan een menigte zonder dat zij hun aandacht verliezen. Wanneer je zelfs goed hierin bent, wakker je een passie aan bij belangstellenden. Maar veel mensen zijn niet zo goed in presenteren. Wil jij je presentatie kunsten verbeteren? In deze blog geven we je drie tips om dit voor elkaar te krijgen.

Een kwestie van oefenen

In de eerste plaats is het van groot belang dat je begint met het oefenen van presentaties houden. Veel mensen hebben last van zenuwen wanneer ze presenteren. Dit is echter iets waar je aan kunt werken door geregeld presentaties te houden. Het liefste doe je dit elke dag. Het gezegde heet niets voor niets oefening baart kunst. Langzaam maar zeker zul je merken dat je progressie maakt doordat je veel oefent. Dit hoeft zeker geen lineaire progressie te zijn. Met een kwestie van oefenen kom je al een aardig eind.

Luister naar feedback

Een andere tip om beter te worden met presenteren, is door naar feedback te luisteren van degenen die je presentatie aanschouwen. Zij kunnen je vaak enkele pijlers meegeven over waar het nog aan schort met je presentatie. Echter geven ze ook graag aan wat er al goed gaat. Een Spotlight Training & Ontwikkeling is een goede gelegenheid hiervoor. Zo blijf je hoe dan ook gemotiveerd en bereik je jouw doelen met presenteren.

Kijk naar wat anderen doen

Tot slot is het aan te raden om te kijken naar wat andere mensen doen tijdens hun presentaties. Kijk met name naar collega’s die alom worden beschouwd als de besten op het vlak van presenteren. Analyseer wat je tof vindt aan hun presentaties en implementeer dit voor jezelf. Zo word je zeker beter hierin.

Related post